Снимка: Reuters
fallback

Трети американски гражданин бе открит сред жертвите на самолета на компанията Germanwings, който се разби във Френските Алпи, съобщи говорителката на Държавния департамент на САЩ Джен Саки, цитирана от Франс прес.

Вече се знаеше, че сред жертвите се намират американката Ивон Селки и дъщеря й Емили. Засега не се съобщава името на третия американски пътник.

Директорът на френската Агенция за авиационни разследвания Реми Жути съобщи, че е намерен аудиофайл със запис на гласове и звуци от пилотската кабина, но добави, че е твърде рано да се правят изводи от тях, предаде Асошиейтед прес.

Записите са направени от четири микрофона в пилотската кабина и съдържат всички разговори между пилотите и между пилотите и авиодиспечерите, както и различни други звуци.

Жути заяви, че самолетът е "летял докрай" и се е намирал на височина 1820 метра, когато се е разбил в планината, много под обичайната му височина от 11 400 метра. Последната комуникация от самолета е била рутинно послание за разрешение да се продължи по курса. Жути отказа да коментира възможни причини за катастрофата или да изключва която и да била версия.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

дарт вейдър

преди 9 години

с тези военни учения ще стават бели,но това е добър опит за младите пилоти на нато и русия

9

Bulgatani

преди 9 години

Ало, САЩ! Ало, Обама! Нуждата от спешни санкции на Русия. Говорим за бедствия за един самолет от френските Алпи. Основната новост- Путин е виновен във всичко на цял свят!

8

до 8 вилд хорз

преди 9 години

Прав си, май че някои хора направиха България на 51-ви щат. NOT IN MY NAME !

fallback