Снимка: Reuters

Френските военновъздушни сили са изпратили изтребител "Мираж", когато самолетът на авиокомпания "Джърмануингс" е изчезнал от радарите, но той е пристигнал в района твърде късно, за да помогне, съобщи Асошиейтед прес.

Според военен говорител изтребителят е излетял минути след като станало ясно, че има проблем, и се е отправил към последното известно местоположение на пътническия самолет, но е стигнал след катастрофата вчера в Алпите.

Още по темата

По думите му изтребителят не е намерил мястото, където се е разбил самолетът. По-късно хеликоптери са открили пръснатите в планината отломки.

Най-малко 72 германци и 49 испанци са сред 150-те загинали при вчерашната катастрофа на самолета във Франция, предаде Франс прес.

До момента е установено, че на борда на злополучния Еърбъс А320, който изпълнявал полет от Барселона, Испания, до Дюселдорф, Германия, е имало 72 германски пътници, съобщи Джърмануингс. Данните от вчера бяха за 67 германски граждани сред пасажерите.

Джърмануингс и Луфтханза са установили до момента контакт със семействата на 123 от жертвите. Те все още се опитват да се свържат с близките на останалите 27 загинали с помощта на германското министерство на външните работи, пише БТА.

До момента е потвърдена смъртта на 49 испанци, съобщи държавният секретар по сигурността Франсиско Мартинес, цитиран от Франс прес.

Сред жертвите са още трима британци, много аржентинци, един американец, както и граждани на Австралия, Белгия, Колумбия, Дания, Израел, Япония, Мароко, Мексико и Холандия, съобщиха по-рано различни официални източници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase