Снимка: Reuters

Общ преглед

Открита е една от "черните кутии" на катастрафиралия в Провансалските Алпи самолет на германската компания "Джърмануингс",  съобщи френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

По думите му записващото устройство е било открито от спасителните екипи два часа след катастрофата и незабавно ще бъде проучено, за да се ускори разследването. Казньов добави, че достъпът до района е блокиран, за да може да се облекчи работата на аварийните екипи.

Същевременно от българското външно министерство посочиха, че все още няма официална информация за националносттите на пасажерите на борда на пътническия самолет "Еърбъс 320", се посочва в съобщение на страницата на МВнР във Фейсбук.

"Не разполагаме с данни сред 144-те пасажери и шестте служители на авиолинията да има български граждани", отбелязват от Министерството.

От там призовават, ако имате съмнения, че ваш близък или роднина е пътувал с този полет,  да се свържете с безплатния телефон, предоставен от авиокомпанията - 0800 1133 5577. МВнР продължава да следи случая, се казва в съобщението.

Утре испанският премиер Мариано Рахой ще отиде утре на мястото в Алпите в югоизточна Франция, където днес се разби германският самолет Ербъс А320 със 150 души, сред които испанци. "Утре ще отида в зоната на самолетната катастрофа във Франция", написа Рахой в Туитър. Същото ще стори и германският канцлер Ангела Меркел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар