Виктор Янукович-младши. Снимка: архив, БТА

По-малкият син на бившия президент на Украйна Виктор Янукович е загинал в Русия при трагични обстоятелства, съобщиха украински медии.

Според източници, цитирани от LB.ua, Янукович-младши е участвал в спортни състезания на езерото Байкал, когато микробусът, в който се е намирал той заедно с още петима души, пропаднал под леда. Синът на бившия президент се е удавил, а останалите пътници са се спасили.

Украински депутати потвърдиха, че Виктор Янукович-младши е загинал. "За съжаление, това е истина", съобщи пред Би Би Си депутатът от опозиционния блок Нестор Шуфрич. Пресслужбата на политика публикува във Facebook съболезнования по повод смъртта на младия мъж. "Загина така, както и живя – зад волана на автомобила... Светла му памет", се казва в съобщението.

Позовавайки се на собствени източници, украинският депутат Антон Герашченко също потвърди смъртта на Янукович. "В желанието си да премине по повърхността на замръзналото езеро и така да вдигне адреналина си, управлявайки микробус Фолксваген, Виктор-младши се натъкнал на невидима под снега граница между стария и новия лед. Колата започнала да потъва под леда, обръщайки се на страната на шофьора. Петимата пътници, които били заедно с Виктор младши, успели да се измъкнат от колата. Четирима от тях дори не са си намокрили краката. Петия са го извадили от дупката в леда", написа той във Facebook.

На сайта на руското министерство на извънредните ситуации се появи информация за смъртта на човек в езерото Байкал, когато Фолксваген е паднал под леда. От министерството обаче не потвърждават, че загиналият е Виктор Янукович-младши. Според ведомството това е Виктор Давидов.

От своя страна РИА Новости съобщи, че в Байкал се е удавил Виктор Алексеевич Давидов, роден през 1981 г. в Москва.

Известно е, пише Би Би Си, че бабата на Виктор Янукович-младши по майчина линия е носела фамилията Давидова. Синът на бившия украински президент също е роден през 1981 г.

Украинската служба на Би Би Си не разполага с потвърждение, че е възможно Янукович-младши да е живял в Русия под името Виктор Давидов.

Позовавайки се на източници от спецслужбите обаче, РИА Новости съобщи, че е възможно синът на Янукович да си е сменил фамилията в Русия, опасявайки се от преследвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase