Снимка: Архив Reuters
fallback

Северна Корея предупреди днес, че ще открие огън по балоните, които ще пренесат 10 000 DVD-та със сатиричния филм "Интервюто", в което се разказва за опит за убийството от страна на ЦРУ на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предаде Франс прес.

Oще по темата
Южнокорейски военни обявиха, че идната седмица ще пуснат над територията на Северна Корея 500 000 враждебни към режима на Ким листовки, както и привързани към балони дивиди-копия от филма, заради който холивудското студио Сони пикчърс стана обект на кибератака миналата година.

Севернокорейската народна армия предупреди, че всички бойни части ще бъдат приведени в готовност да открият огън с цел унищожаването на балоните. Пускането на балоните ще бъде възприето като обявяване на война и като политическа провокация, се казва в изявление на севернокорейските военни, цитирано от агенция КЦТА.

Южна Корея предупреди, че ще отвърне на какъвто и да е огън от северната страна по нейна територия.

Плановете на южнокорейските военни за пускането на листовки и балони с DVD-та трябва да отбележат петата годишнина от крушението на южнокорейски военен кораб през 2010  г. 46 южнокорейски моряци намериха смъртта си в тази трагедия.  Сеул обвини Пхенян, че е потопил кораба.

През 2014 г. пращането на листовки, прикрепени към балони, над територията на Северна Корея стана повод за ожесточена престрелка между двете корейски държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Спонги

преди 9 години

До АнонименХа ха ха ха.Каква пропаганда. Това е един филм, а в Затвора Северна Корея има цензура. Защо диктаторчето,трето поколение Съветски гражданин се страхува от истината, пардон от балоните.

32

Спонги

преди 9 години

До 51Защото са демократична държава и защото за разлика от Русия например, уважават международното право.

31

хи хи

преди 9 години

Спор няма,че С. Корея се управлява от ***...даже комунист за него е твърде малка обида...Защо нашите защитници на Свинчето не идат да живеят там за 2 седмици, Ъ :))Да опитат от първа ръка благинките на 'комунизЪма''..а може и до Куба да отскочат да видят мизерията на Кастро

fallback