Снимка: Архив Reuters
fallback

Групировката Ислямска държава състави списък на 100-те американски военни, които трябва да бъдат ликвидирани, пише в. "Република".

Списъкът беше качен в джихадистки сайтове и в него 100-те американски военни са представени като участници в борбата срещу групировката. В списъка 100-те военни са изброени по име и презиме, има техни снимки и адреси. ИД твърди, че нейният хакерски отдел е откраднал списъка с данните за военните от компютри на Пентагона.

Агенти на ФБР и на министерството на отбраната на САЩ анализират сега списъка със 100-те потенциални мишени. Анализът показва, че в списъка фигурират имената на военни, които са упоменати или цитирани в статии, в които се говори за американските удари в Сирия и Ирак. Други имена изглежда, че са били взети от доклад на Пентагона относно кампанията срещу ИД.

В списъка обаче има и хора, които нямат нищо общо с ударите срещу ислямистите. В листата има и имена на жени. Техните снимки са замъглени.

Сега американското разследване проверява дали адресите в списъка отговарят на действителното местопребиваване на военните, набелязани за потенциални мишени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 9 години

Създателите на ИДИЛ са САЩ. Гостите на ,синът на ДС -външният министър на ГЕРБ , Н. МлаДенов ,който беше поканил в Правец,днес саводачите на ИДИЛ.Нещо за свалените в края на февруари от Иракската армия ,военно -траспортни самолени на САЩ и Великобритания ,соръжиеза ИДИЛ ?трев на САЩ и Лондон ,че тези самолети не са техни А от страна на ,,независимата ни и демократична преса, ,ни дума, ни вопъл.Въпреки огромният шум в Арабските страни и Израел. Явно,си имаме Министерство на пропагандата!

17

Анонимен

преди 9 години

Данните ,ако въобще има такива и ,,новината,, са само за прах в очите ни . А ако има ,то те са любезно предоставени от Твореца -САЩ !Същият ,който ги снабдява и с новички джипове ,последни модели оръжия,а и корабите с ,,краденият нефт ,,от ИДИЛ,,стоят всекидневниопред американските пристанища за разтоварване.Така, че каква да говорим?

16

до шоп

преди 9 години

Шопе,я ти е стъпил някой руснак на бизнесу ,оти тогаз ке висиш само у таквиз тематики, слушай,ти ни разкажи всиньця ке може да ти посъчуствячаме

fallback