Снимка: Reuters

Допълнителни подразделения на армията ще бъдат разположени в големите градове в Тунис, за да се засилят мерките за сигурност, след като въоръжени мъже нападнаха музея "Бардо", при което бяха убити 23 души, главно чужди туристи, съобщиха осведомителните агенции, позовавайки се на канцеларията на президента на Тунис.

Решението е било взето след заседание на държавния глава с командващите въоръжените сили.

Още по темата

Днес в Тунис са били задържани девет души във връзка с нападението. За четирима от тях се предполага, че са били пряко свързани с терористичната операция, а петима са заподозрени, че са имали връзки с "терористичната клетка", предприела атаката.

Министърът на вътрешните работи Нажем Гарсали каза, че нападателите са били добре въоръжени, носели са т.нар. пояси на самоубийци.

Тунизийският новирански сайт "Тунизи телеграф" съобщи, че двамата извършители - Мехди Яхяуи и Джабер Хашнеуи - са били обучавани в специален лагер за бойци, намиращ се в Либия, недалеч от град Дерна, и се върнали от Либия преди два месеца.

Музеят "Бардо", където се разигра вчера трагедията, ще отвори врати за посетители идната седмица, в понеделник или най-късно във вторник, съобщи министърът на културата Латифа Лахдар, цитирана от ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase