Снимка: Архив Reuters

Службата за охрана на президента Барак Обама, Сикрет сървис, разследва двама свои агенти, които блъснали автомобила си в защитните ограждения около Белия дом, след като пийнали на среднощно парти. Това съобщава в. "Вашингтон пост", цитиран от световните агенции.

Инцидентът станал на 4 март. Единият от разследваните е заместник-началник на личната охрана на американския президент.

Той се връщал със свой колега в служебен автомобил от парти във Вашингтон, когато се врязал в бариерата. Дежурните в онази нощ служители на Сикрет сървис отначало задържали нарушителите, но после ги пуснали, когато разбрали, че са техни колеги.
 
Информацията за произшествието обаче била доложена на новия шеф на Сикрет сървис, Джоузеф Кланси, който я предал по веригата на министъра на вътрешната сигурност Джей Джонсън. Разследването е поръчано на главния инспектор на министерството.

След серия от инциденти и скандали, които опетниха имиджа на елитното подразделение от 6500 мъже и жени през последните години, президентът Обама назначи нов директор на Сикрет сървис в средата на февруари. Джоузеф Кланси пое поста от Джулия Пиърсън, която подаде оставка в края на миналата година в резултат на груби пропуски в сигурността. Най-зрелищният от тях беше през септември, когато мъж, въоръжен с нож, успя да прескочи оградата на Белия дом и да влезе в една от залите за прием, преди да бъде арестуван.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase