Снимка: YouTube
fallback

Нов клип, разпространен от Ислямска държава, показва как момче на около 10 години застрелва безмилостно израелски шпионин, пише Дейли мейл.

Убитият е 19-годишният Мохамед Саид Исмаил Мюсалам - арабин от израелски произход, за когото ислямистите твърдят, че е бил израелски шпионин. Той е бил заложник от края на миналата година.

На клипа се вижда как мъжът коленичи в оранжев гащеризон, а зад него са двама джихадисти. Единият от тях, дете на около 10 години, държи здраво пистолет, насочен в главата на жертвата.

Въпреки че от Ислямска държава твърдят, че момчето – едно от “децата на халифата“, е убиецът, специалистите не са убедени, че именно той е натиснал спусъка.

Внимателното гледане на видеото показва, че клипът всъщност е обработван, има много изрязани и наслагвани части. Според специалистите кадрите дори наподобяват компютърна игра.

В първата част на видеото джихадистите казват, че мъжът трябва да бъде екзекутиран. Следващият кадър показва 10-годишното дете, което повежда набеденият за шпионин, в поле. Започва драматична музика. В това време по-възрастният ислямист говори на френски, че еврейските шпиони и работодателите да бъдат убити. Следващият кадър показва как детето вдига пистолета към челото на Мюсалам.

Въпреки че е невъзможно да се каже дали детето е убиецът, тъй като камерата показва само ръцете, държащи пистолета. Следващият кадър показва тялото на убития Мюсалам.

Убитият 19-годишен младеж е заминал миналата година за Сирия, за да се бие на страната на джихадистите, но по-късно признал, че е агент на Мосад. Твърдението обаче е отхвърлено от израелското разузнаване. Близки на Мюсалам твърдят, че той наистина е заминал да се бие на страната на Ислямска държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Архангел

преди 9 години

Анаема

13

Анонимен

преди 9 години

Тези въобще хора ли са?

12

Анонимен

преди 9 години

В по-големия талибан се вижда нагледно, как човечеството почва да слиза по стълбата на еволюцията

fallback