Снимка: Ройтерс, архив
fallback

Украйна харчи за отбрана повече от 90 милиарда гривни (около 3,8 милиарда долара), каза днес украинският президент Петро Порошенко, предаде ТАСС.

Oще по темата
"Около 25 процента от промишления потенциал на страната не работи, 10 процента от предприятията са физически разрушени.

Разходите на отбрана днес са повече от 90 милиарда. Но страната намира сили да ги осигури. Докато се води война, в Украйна няма да дойдат инвестиции, а на хората трябва да се казва истината", заяви президентът в интервю за украинския Първи канал.

По-рано украинският министър на финансите Наталия Яреско казваше, че през 2015 г. Киев планира да отдели за отбрана 5,2 на сто от БВП. През 2014 г. военния бюджет на Украйна възлизаше на 1,25 процента от БВП, съобщи ТАСС. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Аз

преди 9 години

До украинецЕ на това се вика: Тъпо *** с богата душевност.Пиши си в западноукраинските сайтове и не ни занимавай - нали сам казваш, че не ставаме. Разбрахме.

30

украинец

преди 9 години

Когато очистим Изтока от ватирани ***,тогава ще се заемем с икономиката-на първо място да се отървем от тероризма и бандитизма.А кой ви е казал,че ни трябва Европа ?Да не сме балъци като вас ?Стига ни САЩ,Канада и Австралия.Европа си я заврете в ......

29

пенко

преди 9 години

Всеки гъзолизец журналист/ в моята страна България/ всеки ден "съобщава" на народа си ,как "целият" свят "изолира " Русия !!! Е може да ви се пукнат вашите "еврейски "жлъчки, но светът е голям и Русия има подкрепа от всякъде : Бр., К., Индо, Инд., Тр., К., Ср., С. ,В.,Ар., Кн,Ун,А.,Кн,Мо,Ет,МЕН и останалите пострадали от американско-еврейската намеса !

fallback