Снимка: Reuters, архив
fallback

Чеченският лидер потвърди връзка с основен заподозрян за убийството на опозиционния руски политик Борис Немцов, пише "Гардиън" по повод изявление на Рамзан Кадиров, публикувано в Инстаграм вчера.

Изданието отбелязва, че връзките на Кремъл с Кадиров отново са попаднали под светлината на прожекторите, както и че свързано с чеченския лидер лице е сред заподозрените /и вече е обвинен/ - Заур Дадаев. "Гардиън" коментира също, че този развой на събитията заплита още повече разследването и повдига повече въпроси вместо отговори.

"Дейли телеграф" акцентира върху думите на Кадиров, че Дадаев е "дълбоко вярващ човек", който бил разгневен от подкрепата на Немцов за антиислямските карикатури от "Шарли ебдо".

"Вашингтон пост" отбелязва, че остава неясно кой е организирал нападението срещу Немцов и защо е бил убит броени дни, преди да оглави протестна демонстрация в Москва.

"Ню Йорк таймс" отбелязва, че нито съдът, нито руските правоохранителни органи не са представили досега ясна картина по случая, включително що се отнася до ролите на заподозрените и евенуталните им мотиви.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Боби

преди 9 години

До Анонимен 71За твое сведение завършил съм: Ту София -- профил ИТ Хардуер (вече не съществува като специализация промениха програмите)ОЗ ЯХБЗ профил разузанавач - на по-*** език Химически войски(6 месеца съм бил в група за ликвидиране на промишлени аварии отностно рафинерия Плевен към школа за запасни офицери Плевен)Хоби Авиация, оръжие, военни конфликти, геополитика.Анонимни като не може да спориш поне не обиждай.

63

Анонимен

преди 9 години

До БобиДО последния Боби - ей необразован китюк, вземи завърши едно образование и тогава започни да разбираш от геоикономика. А до тогава ще чукам баба ти.

62

Az

преди 9 години

Все едно кой е убиеца и защо го е направил. Заловен е и ще бъде осъден. Запада има нужда да прави от мухата слон, но няма да се получи, защото Немцов е един провален политик в Русия, част от корумпирания кръг на покойният Елцин. След като запада няма на кого другиго да заложи в Русия, освен на този куц кон, явно хептен не им вървят нещата. Покрай убийството се рабра какъв охолен живот е водил Немцов, низвестно с какви доходи обаче. Дано и това се разбере, за да му приседне съвсем на запада.

fallback