Снимка: Reuters
fallback

Година след изчезването на пътническия самолет на "Малейжа еърлайнс", изпълняващ полет MH370, Малайзия, Китай и Австралия заявиха, че издирването ще продължи, предаде ДПА.

"Малайзия остава обвързана с издирването и продължава да се надява самолетът да бъде открит", заяви премиерът на страната Наджиб Разак в изявление по повод навършването на година от изчезването на полет MH370.

Oще по темата
"Няма думи, с които да се опише мъката, преживявана от семействата на пасажерите на борда. Липсата на отговори и на безспорно доказателство като останки от самолета прави болката още по-трудно поносима", каза Разак.

Китайският външен министър Ван И също заяви, че търсенето няма да спре. "Издирването на самолета ще продължи", каза той на пресконференция в кулоарите на годишната сесия на китайския парламент.

Австралия, която ръководи издирвателните работи край западното си крайбрежие в южната част на Индийския океан, се изрази по-резервирано. Усилията за откриване на самолета не могат да продължат вечно, но докато има надеждни следи, търсенето ще продължи, каза австрийският премиер Тони Абът.

Роднините на 239-те души на борда на изчезналия боинг настоят издирването да не се прекратява. Близките на пътниците организираха демонстрации пред малайзийското посолство в Китай, откъдето са две трети от пасажерите.

Малайзийците отбелязаха трагичната годишнина с молитви. Няколко стени в Куала Лумпур и край града бяха изрисувани с изображения на самолета. В някои молове са окачени огромни  транспаранти, на които хората могат да напишат няколко възпоменателни думи.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Бай ви Ганя

преди 9 години

До коментар 1. Това, което е обяснено няма нужда от обяснение отново и отнова, тъй като не е лъжа, която трябва да се повтаря.

5

Читател 22

преди 9 години

1.Преди 3 месеца руски кораб беше тръгнал за помощ.2.След 3 месеца, когато пристигне-ако не се е развалил 2-3 пъти, може би ще пристигне и 3.Всичко ще се изясни!... Освен ако не е тръгнал за луната в изпълнение на програмата за нейното наложително овладяване!... Малко търпение, моля!

4

Бригадир с каскет

преди 9 години

Понеже няма нищо тайно, което да не стане явно, нито пък скрито, което да не стане известно и да не излезе наяве.От Лука Светото Евангелие, глава 8, стих 17

fallback