Снимка: архив, Reuters
fallback

Турската военновъздушна база в град Диарбекир, която е най-близката точка до град Мосул в Ирак, контролиран от Ислямска държава, е приведена в повишена готовност, предаде БНР.

От базата постоянно излитат и кацат изтребители, а на пилотите е наредено да стрелят без предупреждение, ако се окажат в опасност.

Активността на стратегическата база в Диарбекир се коментира като подготовка за голямата операция по освобождаването на иракския град Мосул от джихадистите от Ислямска държава. Твърди се, че турските изтребители F16 извършват разузнавателни полети, както и че осъществяват контрол върху областта.

Турският министър на отбраната Исмет Йълмъз обяви,че Турция е готова да окаже подкрепа на операцията в Ирак в областта на логистиката и разузнаването.

Междувременно държавният секретар на САЩ Джон Кери пристигна в Саудитска Арабия, за да разговаря със съюзниците на Вашингтон от Персийския залив за борбата срещу Ислямска държава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

ХА ХА ХА

преди 9 години

"коментар" 1 не е писан от Българин , на БЪЛГАРИТЕ в тоя "сайт" им е забранено да употребяват "думи" като ***

9

агата

преди 9 години

Със бойни самолети няма да стане тая работа,трябва и по земя ако искат действително да се унищожи ИДИЛ и Есад.Много хора умряха в Близкия Изток пред очите на света и никой нищо не прави на практика.Също така в момента Турция се намира много неудобна ситуация не само с бежанците а целия район ескалира и няма сигурност,това пречи на нашите братя икономично и социално

8

Силистра

преди 9 години

И ние искаме да се освободим.

fallback