Снимка: архив, Reuters
fallback

Руското министерство на отбраната обяви, че са започнали големи военни маневри в южни райони на Русия и в спорни територии отвъд границите й, предаде Ройтерс, като се позова на Интерфакс.

В ученията, които ще продължат до 10 април, участват над 2000 войници от подразделения за ПВО и 500 вида въоръжение.

Според съобщението маневрите преминават на територията на Южния и Севернокавказкия федерален окръг, както и в руските бази в Армения, отцепилите се от Грузия Абхазия и Южна Осетия, и откъснатия през миналата година от Украйна Кримски полуостров.

Тези военни учения ще бъдат възприети на Запад като проява на сила по време, когато заради украинската криза Русия и Западът са в период на най-обтегнати отношения от времето на Студената война, отбелязва Ройтерс. Украйна и западните правителства обвиняват Русия, че подпомага с оръжие и жива сила сепаратистите в Източна Украйна, което Москва отрича, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

148

UFSY

преди 9 години

Едните в спорните територии след преврата в Украйна, другите в спорните територии след агресията на Грузия 2008 - спорни но за кого? за по-малко от половината население на Земята, колко ли да са спорни?

147

НАТО

преди 9 години

И ние започваме учения на спорната руска територия...

146

Шоп

преди 9 години

До СПРАВЕДЛИВ Очевидно е, че САЩ по-добре си изхранва населението и даже бедните американци пазаруват джунжуриите, произведени от средните китайци. Очевидно американците без да бачкат си купуват за центове легени, произведени в Китай. Ако беше толкова страшно, щяха да си произведат легените сами, това поне е елементарно.

fallback