Снимка: Reuters
fallback

Десетки демонстранти се събраха в центъра на Ню Йорк в близост до сградата на постоянната мисия на Русия в ООН, за да протестират срещу убийството на Борис Немцов, предаде Ройтерс.

Oще по темата
Протестиращите, повечето от които от руски и украински произход, носеха снимки на Немцов. Много от тях държаха и плакати с текста: "Спрете диктатора Путин, спрете убийствата" и "Путин е чумата на 21 век".

Руски студент дори се напъха в направена от картон килия, символизираща борбата на руските политически затворници.

Въпреки че демонстрацията беше на хиляди километри от Кремъл, много от протестиращите изразиха надежда, че протестите срещу Путин в Русия ще се съживят, защото хората ще си дадат сметка, че нямат проблем само с Украйна.

Други протестиращи прикриваха лицата си, за да не се превърне животът на техни близки в Русия в ад, ако там властите разберат, че те са участвали в нюйоркския протест срещу Путин.

Дмитрий Слелански, 50-годишен инженер, дошъл в Ню Йорк от Бостън заради демонстрацията, не приписа вината за убийството на Немцов директно на Путин, но заяви, че бившият агент на КГБ е създал климат на омраза в родината си.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

182

Анонимен

преди 9 години

*** родоотстъпници в ню ъоркреват защото русия не ще ционофашисти, избягали в световния терорист сащ

181

DreamTheater

преди 9 години

Честит празник на всички българи!

180

Инджев

преди 9 години

Какъв е тоя 3.март ? - Руски " празник ", веднага да направим митинг днес пред Руското посолство - да си ходят Окупаторите от Москва - марш навън от майка България ! Путин е наш враг # 1 , комунистите да си живеят в Сибир СССР ! Не вейте български знамена днес на тоя руски празник , а елате на митинг пред Московското Посолство !

fallback