Снимка: БТА

Траурно шествие в памет на опозиционния руски политик Борис Немцов, застрелян през нощта срещу събота в Москва, започна днес в центъра на Санкт Петербург. Неколкостотин души се движат към площад Марсово поле, където е насрочен траурен митинг. Мнозина държат портрети на Немцов, информира ТАСС.

Още по темата
След запитване от организационния комитет на акцията градската управа на Санкт Петербург разреши възпоменателната проява вместо предвидения за днес и съгласуван по-рано антикризисен и антивоенен митинг на опозицията.

Вчера жители на Санкт Петербург положиха цветя и запалиха свещи пред портрети на Немцов, поставени пред Соловецкия камък - паметник на жертвите на политическите репресии в Русия.

Траурно шествие вместо насрочената преди опозиционна проява - протестно шествие "Пролет", предстои днес и в Москва. На Славянския площад вече се събират участници в проявата с портрети на Немцов и с цветя в ръцете, раздават се руски национални знаменца с траурни лентички. Московската полиция е взела засилени мерки за сигурност, посочва агенцията.

Борис Немцов - съпредседател на РПР-ПАРНАС, ще бъде погребан на 3 март в Троекуровското гробище в руската столица. Преди погребението ще има гражданска панихида в московския център "Сахаров".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase