Снимка: БТА
fallback

Британският принц Уилям се запозна отблизо с унищожения от земетресението и вълните цунами район в Североизточна Япония преди четири години, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

През последния етап от четиридневното си посещение в Страната на изгряващото слънце принц Уилям бе гр. Ишиномаки, където положи цветя в памет на жертвите.

Ишиномаки бе най-силно засегнатото селище по време на земетресението и вълните цунами през март 2011 година. От почти 19 000-те загинали в Япония близо 3300 са жители на крайбрежия град. Домовете си са загубили 22 000 души.

С влак-стрела принц Уилям се завърна в Токио. След като приключи визитата си в Япония, херцогът на Кембридж ще посети Китай. Първата му спирка е в Пекин.

Съпругата на принц Уилям не го придружава. Херцогинята на Кембридж Катрин е в напреднала бременност и е останала у дома с първородния син на кралската двойка принц Джордж, който ще стане на две годинки през юли. Второто дете на херцозите на Кембридж - момиченце според публикациите, ще се появи на бял свят през април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 9 години

ИИИИ, всичко се върна ва мястото си от преди цунамито, респектирано от лицемерието на един льохман.

3

нема лошо

преди 9 години

Аз пък след малко отивам на село!

2

Анонимен

преди 9 години

И какво промени това--------по-добре да спре англосаксонската инвазия във суверенните държави по света....

fallback