Барак Обама. Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Президентът на САЩ Барак Обама осъди "бруталното убийство" на руския опозиционен политик Борис Немцов, предаде Ройтерс, цитирайки официално изявление на американския лидер.

Oще по темата
САЩ призоват руското правителство да извърши "бързо, безпристрасно и прозрачно разследване" и да изправи виновниците пред съда, се казва още в декларацията.

Обама се е срещал с Немцов по време на посещението си в Москва през 2009 г., когато американският президент разговаря с представители на опозицията.

Обама заяви, че се възхищава на смелостта, с която Немцов се е посветил на борбата с корупцията. Със смъртта на Немцов руснаците изгубиха "един от най-всеотдайните и красноречиви защитните на техните права", се казва в изявлението.

Президентът на Украйна Петро Порошенко изрази съболезнования във връзка със смъртта на руския политик Борис Немцов, предаде ТАСС.

"Шок. Убиха Борис. Не мога да повярвам. Уверен съм, убийците ще бъдат наказани. Рано или късно. Светла му памет. . ." - написа Порошенко в Туитър.

По Немцов, който се разхождал със своя позната по мост в центъра на Москва, е стреляно няколко пъти от минала покрай тях бяла кола.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

Анонимен

преди 9 години

"САЩ призоват руското правителство да извърши "бързо, безпристрасно и прозрачно разследване"Или какво ?А ?

86

Анонимен

преди 9 години

лично О'*** той е знаел за предстоящото унийство поне неколко днди по рано

85

Я Русский

преди 9 години

"Ех, Борис Ефимович, Борис Ефимович... Наистина ли ви, опитен, прожженого политика, нито капка не насторожило, когато Навальный, само издаден от под домашен арест, изведнъж така енергично да бързат да "нарушават обществения ред", чрез раздаването на листовки в някакъв там метрото точно пред полицията и само да се махна получи своите 15 дни в ЗАТВОРА?!...

fallback