Петро Порошенко. Снимка: архив, Reuters
fallback

Украинският президент Петро Порошенко каза, че военната заплаха от изток остава дори при спазване на мирното споразумение между правителствените сили и сепаратистите в Източна Украйна, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

"Дори при най-оптимистичния сценарий . . . военната заплаха от изток, за съжаление, остава", заяви Порошенко, визирайки непряко Русия, и отбеляза, че "ще са нужни постоянни усилия за укрепване на отбранителните способности на държавата".

Oще по темата

По думите му украинската армия е готова във всеки момент да върне тежкото въоръжение на изходните позиции заради нарушаване на Минските договорености.

"Вчера ние започнахме да изтегляме част от тежкото въоръжение от разграничителната линия в изпълнение на Минските договорености. Но това е първа пробна стъпка, само начало на изпълнение на плана от Минск", каза той в реч в Националния университет за отбрана, като отбеляза, че мирните договорености продължават да се нарушават.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Спас

преди 9 години

ЕТО Я ГЛАВНАТА ЗАПЛАХА!!!!! ЗАПАДНАТА "ДЕМОКРАЦИЯ" Е В ПЪЛНА СИЛА" СЛАВА!!!" Общественно опасные противоправные деяния, посягающие на авторитет Украины как суверенного государства, публичное унижение, надругательство, осквернение или иные действия, направленные на подрыв авторитета органов государственной власти, местного самоуправления и объединений граждан Украины, и/или циничное, пренебрежительное отношение и неприятие как отдельных структурных элементов системы государственного управл

35

Анонимен

преди 9 години

Всичко зависи от Порош-енко и Яйценюх - дали ще си спасяват собствените з****ци или ще спасяват Украiна.

34

пак майдан

преди 9 години

ЕЙ - "новинарите" стига ни мазахте очите с кал, ами казвайте как новата "демократична" власт на урките вече не се церемони с майданите - не чака, не уговаря, а направо бие и руши!

fallback