Снимка: Reuters, архив
fallback

Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас заяви, че страната няма да иска трети спасителен пакет, а въпросът как Атина да връща свръхголемия дълг е още на масата за преговори с европейските кредитори, съобщи Асошиейтед прес.

"Някои заложиха на трети спасителен пакет, на възможността за трети спасителен заем през юни. Съжалявам, но отново ще ги разочаровам. Нека забравят за това. Гръцкият народ сложи край на спасителните заеми със своя вот", каза Ципрас на заседание на  кабинета, цитиран от Ройтерс.

Лявото правителство бе избрано миналия месец с обещанието да премахне мерките за икономии, наложени съгласно договора за спасителен заем в размер на 240 милиарда евро, отпуснат от  страните от еврозоната и Международния валутен фонд.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 9 години

Аз симпатизирам на гърците. В крайна сметка всички знаем, че една стока струва толкова, за колкото успееш да я продадеш. Години наред Гърция съумяваше да се пазари добре с Европа, респ. взимаха добри пари, поддържаха висок стандарт. Нима западните експерти не знаеха, че гръцки държавни финанси не са цвете за мирисане?! Знаеха, но си траеха, защото това съвпадаше с техния интерес.А какво прави Запада от години? Обезкръвава Източна Европа, т.е. *** безплатно най-скъпия производствен фактор.

13

sofeto

преди 9 години

"Гърция няма да иска трети спасителен пакет, категоричен е Ципрас"Това означава че византийците ще започнат да плащат данъци и да бачкат реално...... вярноли?

12

юнака

преди 9 години

айде направете им минималната заплата на тия гърци 180 евро колкото е в България,и тогава ще ги призная че са зле.

fallback