Снимка: Reuters, архив
fallback

Британската телевизия Би Би Си и американският в. "Вашингтон пост" съобщиха името на джихадиста от групировката "Ислямска държава", който се появява в редица клипове с обезглавяване на западни заложници, предаде Ройтерс.

Това е Мохамед Емуази от Лондон, известен с прякора Джон Джихадиста. Той е израснал в западната част на британската столица в заможно семейство и е завършил колеж със специалност "Компютърно програмиране".

В клиповете с обезглавяването на западните заложници терористът говореше с британски акцент и това наведе британските и американските власти на предположението, че става дума за британски гражданин.

Засега полицията не е коментирала съобщението на двете медии.

В клиповете с обезглавяване на заложниците Джон Джихадиста беше с черна маска и държеше нож. Предполага се, че той е извършил обезглавяванията на трима американци и двама британци.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

бай джагал

преди 9 години

и компания да си получат заслуженото.

24

бай джагал

преди 9 години

До коментар 22 - абсолютно вярно, пич, това е факт и още много други, свързани със събаряне на кулите от USA евреите и смъртта на над 3000 невинни хора. Това беше ключа, който отключи кутията на Пандора- войните в Афганистан и Ирак под маската на ''борба със световния тероризъм'', инвазията в Либия, цветните революции в арабските страни, братоубийствената война във вече бивша Украйна. Надявам се да няма,, и така нататък''.Дано един ден виновниците за тия злини - еврейските началници на Обама и

23

Анонимен

преди 9 години

До до БултрасКам ги теа списъци? Не че не може да си напишат пост фактум,каквото искат, но все пак?

fallback