Дейвид Камерън. Снимка: Ройтрес, архив
fallback

Великобритания ще изпрати военен персонал в Украйна следващия месец, за да помогне за обучението на украинската армия. Това заяви днес британският министър-председател Дейвид Камерън, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата
"Следващия месец ще изпратим британски военнослужещи, които да предоставят съвети и обучение в редица области, включително тактическо разузнаване, логистика, медицински грижи", заяви Камерън пред парламентарна комисия.

"Ние също така ще разработваме с Украйна програма за обучение на пехотата с цел да бъде подобрена издръжливостта на нейните сили", каза той.

Премиерът подчерта, че британските военни ще бъдат разположени далеч от фронтовите линии и няма да участват в бойни действия.

Той не изключи възможността за въоръжаване на Украйна в бъдеще, но отбеляза, че засега подходът на Великобритания е да предоставя несмъртоносна помощ.

Камерън предупреди, че ако не се окаже отпор на Русия по украинския конфликт, Москва ще дестабилизира и други страни.

"Ако ние не се противопоставим на Русия, това ще доведе до сериозни вреди за всички ни в дългосрочен план, защото ще станем свидетели на по-нататъшна дестабилизация. Следваща ще е Молдова или някоя от балтийските държави", каза той. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Благодарен лешояд

преди 9 години

Никога не съм се съмнявал в искрените намерения на британеца! Ние лешоядите винаги сме стояли единни зад лозунга: Повече ***, повече неуморна работа за нас! Едва ли има други, които са произвели повече *** на света за нас отколкото братята вълци, наричани латино-англо-санксонци. Доста закъсня с вълчия си вой този изгладнял юнак-единак, явно е чакал знак от Алфа-двойката от другата страна на гьола. В природата важи: без *** - няма лешояди. В днешния свят е по-вярно: без вълци - няма ***

40

аман от пияндурници

преди 9 години

Англичаните са готини пичове. Какво сте се разкрякали като глупави кокошки ? Руските пияни *** на стават за нищо.

39

иес

преди 9 години

Вива Ингланд !!! Урааааааааааа!

fallback