Снимка: Булфото, архив

Поставеният в списъка със санкции на ЕС Йосиф Кобзон съжали, че "любимата му България се подчинява сляпо на американската администрация" в интервю за предаването "120 минути" на bTV.

Заради ограниченията, той не можел в момента да се види със своите приятели "с Волен Сидеров, с други другари".

Той определи поставянето си в списъка със санкции на ЕС за накърняване на правата му.

"Целият ЕС да се нахвърли на един възрастен артист, вие самите плашите света с Русия, а се изплашихте от един вече стар артист", коментира той.

Той допълни, че има елементарни неща в демократичния свят – като презумпция за невинност, свобода на словото и на придвижването, и всичко това в неговия случай е нарушено. Според Кобзон - без каквито и да било основания.

"Да забраниш на Кобзон да посети родината си, да посети Донбас? Там е хвърлен пъпът ми, това е моята родина. Това, че отидох там, не е престъпление. През дългия си живот аз обиколих цяла Европа, цяла Америка, не съм тръгнал още утре да ходя пак. Аз съм учуден наистина, но не особено, ако имам желания – ето я Индия, Китай, Югоизточна Азия, Сингапур. Светът е отворен, стига да имам време и здраве", заяви артистът.

Той заяви, че напълно подкрепя Путин и президентът постъпва правилно, "като не позволява на Обама и неговите марионетки, като и Яценюк и Порошенко, да размахват пръст и да разговарят с нас, като с равни. Сякаш са равни с нас".

"Мен не ме интересуват САЩ и голямото им село Канада, не ме интересува. Нямам намерение да ходя там, дори и да ме канят. Съжалявам само, че нашата страна не натиска реципрочно същите лостове", допълни Кобзон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase