Снимка: Архив Reuters
fallback

Близо 180 украински войници са били убити за един месец в битката за Дебалцево, а над 80 остават в неизвестност, съобщи днес съветник на президента Петро Порошенко, цитиран от Франс прес.

179 украински военнослужещи са загинали в сраженията за невралгичния железопътен възел в източната част на страната от 18 януари до 18 февруари, написа на страницата си във Фейсбук Юрий Бирюков.

110 войници са били пленени от проруските сепаратисти, а съдбата на 81 все още не е изяснена.

Това прави битката за Дебалцево най-смъртоносната за силите на Киев от избухването на конфликта в Източна Украйна през април. Украинските сили се изтеглиха от града в сряда.

Близо 5700 души са били убити общо в конфликта за 10 месеца сражения.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Кисулька Ля Мур

преди 9 години

The Sunday Times: Половина бойцов ВСУ погибла от огня сослуживцев

52

Анонимен

преди 9 години

До Към анонимникаказва се нахъсени, а не нахъсАни.

51

Към анонимника

преди 9 години

Анонимнико, 3500 Донбаски войници бяха обкръжили над 8000 украински войници в Дебалцево. Личи си, че не си бил войник. Донбасците са опитни войници, докато украинците са насила мобилизирани млади момчета. Хората на Ярош, предвидливо не са в чувала, а са нахъсани, без военен опит. Ако 10 хиляди, такива като тебе ги хвърлят в сражение, 1000 пенсионера, ще ви направят на кайма. Числото има значение, но опита и знанията много повече. Запомни: Руснаци, германци, японци, са най-добрите войници

fallback