Снимката, публикувана в Туитър. Снимка: Twitter

Великобритания разпространи вчера снимки, на които според нея се вижда как в Източна Украйна действа най-модерната руска зенитно-ракетна система, "Панцир S 1". Лондон окачестви това като поредното доказателство за руското военно участие в конфликта, прададе Ройтерс.

Британското министерство на външните работи публикува "инфографика", предоставяща подробности за мобилната зенитно-ракетна система "Панцир S-1" /известна още като SA-22 според натовската класификация/, както и снимки, публикувани от медии и консултантска фирма от сферата на отбраната. Както се посочва, фотоизображенията показват, че ситемата е действала в Източна Украйна през последните няколко седмици.

"Присъствието на SA-22 в Източна Украйна е само поредното доказателство за прякото руско военно участие в конфликта", каза британският постоянен представител в НАТО Адам Томсън при публикуването на снимките в Туитър и призова Русия да изпълнява изцяло задълженията си от Минск.

Русия отхвърли нееднократните обвинения на Запада, че е изпратила войници и големи количества тежко въоръжение в Източна Украйна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза вчера, че "руски сили, артилерия и подразделения за противовъздушна отбрана, както и командно-контролни елементи са все още активни в Украйна", допълва Ройтерс.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase