Снимка: Ройтерс
fallback

Министър-председателят на Дания Хеле Торнинг-Шмит заяви, че "всичко предполага, че стрелбата . . . е била политическо нападение и следователно терористичен акт", съобщи ДПА.

Oще по темата
Полицията каза, че стрелбата в кафене в Копенхаген, при която загина един човек, а трима полицаи бяха ранени, вероятно е терористичен акт, посочват Асошиейтед прес и Ройтерс.

Според органите на реда обстоятелствата по случая "показват, че става въпрос за терористично нападение".

Полицията издирва двама души за атаката срещу кафене, където се е провеждала дискусия за свободата на словото. На събитието е присъствал шведският карикатурист Ларс Вилкс, заплашван със смърт заради публикуването на изображения на пророка Мохамед.

Колата, с която избягаха двамата нападатели, е намерена празна, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на датската полиция.

Полицията вече определи нападението като покушение срещу Вилкс. Колата е била намерена близо до мястото на нападението, поясни полицията в акаунта си в Туитър.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 9 години

продължавайте да пускате още мигранти и тук до 5-10 ГОДИНИ ЩЕ Е СЪЩОТО те са фанатици !Самата им религия е такава - който не е с нас - той е против нас! ТОВА Е ИСТИНАТА !!!!!!!

8

Анонимен

преди 9 години

Муслиманите били добрички и кротки хора, важното е да ги пуснеш в страната си, да им дадеш подслон и работа, да им построиш джамии, да народят куп невинни дечица след което да ви ....избият за благодарност. Няма по-гнусна и отвратителна религия от исляма! Само жестоко смазване на всеки муслиман дори и помислил само да изрази не харесване на държавата която му е помогнала. Лагери и изселване на тази отврат създадена да убива!!

7

Анонимен

преди 9 години

Не ни занимавайте с ваште шарлита и шарливи истории. Аман.

fallback