Снимка: Reuters
fallback

Сблъсъци между демонстранти и полиция избухнаха във Венецуела при отбелязване на годишнината от началото на кървавите протести в страната, при които в продължение на четири месеца миналата година загинаха 43 души, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

В град Сан Кристобал, който беше епицентър на размириците през 2014 г., служителите на реда използваха сълзотворен газ и сачми срещу антиправителствените демонстранти, които ги замеряха с камъни, запалителни бомби и други предмети.

При насилието бяха ранени петима служители на реда и трима демонстранти, арестувани бяха четирима студенти и бяха потрошени няколко магазина, заявиха властите и очевидци.

В Каракас маскирани младежи блокираха булевард с горящи отпадъци и хвърляха камъни по полицията, която отвърна със сачми. Около 25 младежи бяха арестувани, казаха хора, станали свидетели на стълкновението.

Преди това неколкостотин студенти се събраха на неразрешен от властите митинг в столицата.

В друга част на града имаше доста по-многочислена проява на поддръжници на президента Николас Мадуро, в която се включиха хиляди хора. Някои от участниците явно бяха държавни служители, докарани от властите, тъй като в началото на шествието можеха да се видят десетки правителствени автобуси.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Петя

преди 9 години

Бих искала да подам оплакване от училището на моето дете - немско училище "Ерих Кестнер" в Люлин, където децата на по-богатите родители бият нормалните деца! От самото училище не правят абсолютно нищо за да ограничат това поведение от страх да не загубят платежоспособните родители.

4

Анонимен

преди 9 години

Атакистите, както винаги защитават най-изостаналите народи и се опитват да ги предпазят от просперитет!Болни мозъчета...

3

Ядрения

преди 9 години

Дългата ръка на хамериканската демокрация пак се протяга за Венесуелския петрол..да ви прилича на едно друго място година по рано,протести,коктейли *** , запалени полицай...

fallback