Снимка: Reuters, архив
fallback

Вдовицата на Амеди Кулибали, един от атентаторите от Париж, даде интервю за списание на групировката "Ислямска държава", пише в. "Фигаро".

Хаят Бумедиен отпътува от Франция за Сирия малко преди Амеди Кулибали да вземе заложници в еврейски супермаркет в Париж на 9 януари. Тя разказва пред списание "Дар ал Ислам" колко е много щастлива, че е на територията на халифата, където може най-после да живее според законите на Аллах.

Младата жена говори и за обета за вярност, който съпругът й дал на групировката "Ислямска държава".

"Когато ИД обяви своя халифат, Амеди се зарадва много и веднага каза, че ще признае халифа на този халифат", казва Хаят Бумедиен. Всеки път когато гледал видеозаписи на джихадистите, очите на Амеди блестели и той искал веднага да замине да се сражава на тяхна страна.

Бумедиен призовава братята и сестрите си мюсюлманки да четат Корана. Специално към жените мюсюлманки тя отправя призив да бъдат търпеливи и да правят живота на съпрузите си по-лесен.

Към интервюто няма снимка.

"Дар ал Ислам" е френскоезично издание на ИД, чийто първи брой се появи през декември. В новия брой от 15 страници има пропагандни статии, а на корицата има снимка на Айфеловата кула, пред която се вижда силует на френски войник. Върху снимката има текст "Нека Аллах да прокълне Франция".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Homer

преди 9 години

Има само един Бог - ДОБРОТАТА!!!

23

жена

преди 9 години

Според исляма жените нямали душа и затова са на долно стъпало и без права. Прочетох с умиление статията и искам само да допълня, че някои от тях нямат не само душа , ами и грам мозък като оскубаната на снимката.

22

Анонимен

преди 9 години

Дано повече последват примера и! Тогава в Европа най-накрая ще заживеем спокойно.

fallback