Снимка: Reuters
fallback

Съветник на украинския президент Петро Порошенко заяви, че пред сепаратистите в Източна Украйна може да бъдат направени всякакви отстъпки освен да им бъде даден суверенитет, предаде ТАСС.
 
"Реалната ситуация е такава, че може да критикуваме сделките в Минск, но очевидно е, че те изиграха своята роля. Ние днес поставяме ударението върху тях. Разменихме около две хиляди пленници. Мисля, че можем да отидем на определени отстъпки. Мисля, че можем да се съгласим на определени отстъпки освен суверенитет", каза съветникът Куницин пред телевизионния канал "Украйна".

Като пример той посочи случаят с Крим в началото на 90-те години, когато слабата украинска власт даде на жителите на полуострова автономия, а после, като укрепна, постепенно я отне.

"Тогава половината от полицейските управления и на местните отделения на Украинската служба за сигурност бяха - един за Русия, друг за Украйна. Но ние запазихме суверенитета на Украйна над Крим благодарение на това, че дадохме на Крим автономен статут", каза той.

Според неназовани украински експерти преговорите в Минск са принудителен ход за администрацията на Порошенко. Те смятат, че при първа възможност украинското ръководство ще се опита да възстанови контрола си над югоизтока, посочва ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 9 години

тука един дето все нарича Путин "лилипутин" сто процента има малка пи*ка

45

ТОДОР ХРИСТОВ

преди 9 години

До: ,,Ха ха ха ха ха . Споко. Няма да се възстанови СССР и Източния Блок. И запомни - Русия не е Путин. Радвам се, че не отрече за това кой ти плаща. Може да са обезценени рубли, ама все пак е пара.''АКО МИ ПЛАЩАХА ЗА ТОВА ЧЕ ПИША ПО НЯКОЙ ПОСТ ТУК СПОРЕД УБЕЖДЕНИЯТА СИ ДОСЕГА ТРЯБВАШЕ ДА СЪМ ТРИЛИАРДЕР! ПРИ ТОВА НЕ САМО АЗ НО И ПОНЕ 80% ОТ КОМЕНТИРАЩИТЕ В ТОЗИ САЙТ.МАЙ НЕ МОЖЕ ДАЖЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИШ ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ОБИЧА И УВАЖАВА ДАДЕНА СТРАНА И БЕЗ ДА ПОЛУЧАВАШ В ЗАМЯНА $ И ?, А? В ГРЕШКА СИ!

44

Анонимен

преди 9 години

До ДНР и ЛНРКато им ''резне квитанциите'' и ще се овъргалят. Кой ги храни и им спасява задниците от войските на Киев.

fallback