Снимка: Reuters, архив
fallback

Руска баба на 81 години, арестувана за кражба на масло в супермаркет, е починала в полицейския участък в Кронщат, предградие на Санкт Петербург, съобщи местната полиция, цитирана от Франс прес.

Пенсионерката се оплакала, че не се чувства добре, но докато линейката, извикана от полицаите пристигне, тя починала.

Според някои свидетели старицата била обвинена в кражбата на три пакетчета масло.

Бедността продължава да измъчва възрастните хора в Русия въпреки увеличаването на пенсиите след идването на власт на Владимир Путин през 2000 г., посочва АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

любомир

преди 9 години

До АнонименАз в руски градове не съм видял мръсотия още по-малко "крещящата". напротив , спб е в пъти по-красив и по-чист от париж , а за хората , просто нямам думи; В европа са *** умирисниците, отврат. В Русия просто няма база за сравнение, обноски, облекло на най-обикновените хора при това. А за отношението спрямо България , В Русия като кажех българин то ознацахва НАШ и това, няма нужда нито от интеграция, нито от адаптация; В европа българин = ***, просяк и проститука.

104

Анонимен

преди 9 години

До ДимитърСмехурко,6 години съм живял в Санкт Петербург.Аз ли не знам руската действителност!Виждал съм прегърбените бабички на Варшавски вокзал,с раници на гърба.Дошли от селцата именно за това масло.И пияните вечно псуващи мужици.Най-често слушаната дума в твоята духовна Русия е "***".Може би имат предвид рускините.Всеки, който попада за пръв път в руски град, е поразен от крещяшата мръсотия. Виждал съм и високомерието на "братята" руснаци към нас, българите. "Одна Москва больше Болгарии"

103

Ash

преди 9 години

До ДимитърНе става въпрос за "Американската мечта" изпилен соц. каскет ! Става въпрос, за това, че ти живееш винаги зле тук, цял живот сгушен с "братушките", а хората там на Запад си имат нормален живот. БГ демокрация - прави се от българи, чакат се руски напътствия и се гради по Западен модел. Както се казваше в една стара песен на клуб НЛО - "...С безумно минало и без мечти..."

fallback