Снимка: Reuters, архив
fallback

Ръководството на френския сатиричен седмичник "Шарли ебдо" взе решение временно да прекрати издаването на нови броеве, предаде ТАСС.

Според френски медии тази мярка има за цел да създаде условия за успешна разпродажба на гигантския 7-милионен тираж на първия брой, излязъл след терористичното нападение над редакцията в началото на януари и убийството на водещи сътрудници на вестника.

В обръщение към читателите, качено днес на сайта на "Шарли ебдо", ръководството и колективът на вестника благодарят на читателите за тяхната "огромна подкрепа и съчувствие".

Според последни данни тиражът на "броя на оцелелите при терористичната атака", както вече е известен този брой във Франция, вече надвишава 7 млн. Това е уникален случай в съвременната история на френските медии. Даже най-големите френски вестници през последните години рядко са превишавали тираж от половин милион.

До атентата тиражът на "Шарли ебдо" не надхвърляше 60 хиляди.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 9 години

Интересно, кой ли плати отпечатването на 7-милионен тираж, при положение, че обикновен тираж не надхвърляше 60 хиляди?

18

Ф.С.В

преди 9 години

Нека да си пишат каквото искат Шарлитата- ама не и от територията на Европа- да пишат от САЩ от Азия - но от Европа - това си е жив еврейски цинизъм насъскващ омраза между етносите

17

Анонимен

преди 9 години

Абе този си спретнете сами един атентат, та да пуснете още един големичък тираж. И все пак този път преценете по-добре, защото от лакомия пуснахте нереално висок тираж. Съберете още няколко милиончета и се оттеглете на някой остров, без да ви пука за пролятата кръв.Фанатиците не са стока, ама и вие не падате по долу, щом така без капчица съвест правите пари на гърба на загиналите.

fallback