Снимка: архив, Reuters
fallback

Руски конвои с хуманитарна помощ са преминали руско-украинската граница и се насочват към Донецк и Луганск, съобщи ТАСС.

Всяка от колоните е съставена от над 80 камиона, превозващи над 750 тона хуманитарна помощ - хранителни продукти, лекарства, строителни материали, стоки от първа необходимост.

През изминалата нощ на територията на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) двама души са загинали, а седем са били ранени при 21 удара на украинската армия, съобщи говорителят на министерството на отбраната на ДНР Едуард Басурин.

Правителствените сили са дали 35 жертви - ранени и убити, загубили са няколко единици бронетехника и артилерийско въоръжение, допълни той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

мръсен циганин

преди 9 години

Ще дам още един повод за размисъл на някои колеги,помислете какво стана когато сащ изпращаха помощи на кюрдите биещи се срещу ислямска държава как така кюрдите получиха почти нищо ,а другите почти всичко?

41

Анонимен

преди 9 години

Недейте така, пиндосите ни пратиха през 1991г. един цяяял кораб с царевица за пуканки и като бонус гранясала. Която пък ония балъци от СДС-то трябваше да продадат и да си помогнат за изборите.

40

до 58

преди 9 години

Твоите фашистчета нямат думата в случая, конвоят ще си върви а *** като тебе само ще лаят.

fallback