Ангела Меркел. Снимка: Reuters
fallback

Не виждам възможност за по-нататъшно отписване на задълженията на Гърция, заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от ТАСС.

Oще по темата

"Частните кредитори отказаха да направят това, а банките и без това вече опростиха няколко милиарда на Гърция. Не виждам възможност за по-нататъшно отписване на дългове", заяви Меркел пред "Хамбургер абендблат".

Тя напомни, че едно от условията за новия пакет на финансова помощ за Атина е извършването на реформи в страната. "Европа ще продължи да проявява солидарност с Гърция и други страни, засегнати сериозно от кризата, ако тези страни се стараят да прилагат реформите и да спестяват", подчерта Меркел.

"Ние, Германия и другите европейски партньори ще изчакаме и ще видим каква програма ще ни предложи  новото гръцко правителство", добави тя.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Анонимен

преди 9 години

Така или иначе византийците няма да върнат парите. Дали ще им ги опростят или не все тая. Те не са послушни овце като нас и затова в крайна сметка получават по голяма част от това което искат. Ние пък си имаме мадам Йес и Тиквата и затова ще си живеем със заплатки от по 400- 500лв.

73

Анонимен

преди 9 години

Невъзможно е отписване на гръцки дълг, интересно. Невъзможно е Титаник да потъне. Историята помни много невъзможни неща.

72

LEONIDAS

преди 9 години

MALAKES, THIS IS SPARTAAA!

fallback