Владимир Путин и Сергей Шойгу. Снимка: архив, Reuters
fallback

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че Русия няма да позволи други страни да достигнат военно превъзходство над нея и обеща да изпълни план за модернизиране на въоръжените сили, предаде Ройтерс.

"Задачата, поставена от президента - да не допуснем военно превъзходство над страната ни, ще бъде изпълнена безусловно", подчерта Шойгу на заседание на колегията на министерството на отбраната.

Във връзка със създалата се военно-политическа обстановка около Русия в плана за дейността на отбранителното ведомство за 2015 г. са внесени корекции, предвиждащи увеличаване на бойния потенциал на въоръжените сили.

За целта се предвижда да бъдат подсилени групировките на войските и силите в стратегически направления, обясни Шойгу, цитиран от ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

242

Анонимен

преди 9 години

До Да живее НАТОМайка ти е наред!

241

ну погоди

преди 9 години

*** обясни на варварите, че времената отдавна са се променили...кел файда че военната им индустрия превъзхожда всички останали (гнусна инсинуация, но дори да допуснем, че е така)...та те до там са го докарали, че фалита им се очертава като неизбежен (за тези които са наясно де :)))) неочаквам простолюдието да е наясно)

240

Анонимен

преди 9 години

искам да попитам какво общо има Путин и сегашните руснаци с Освобождението на България?

fallback