Снимка: архив, Reuters
fallback

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е потвърдил, че ще присъства на честванията на годишнината от съветската победа над Германия през Втората световна война, предадоха Франс прес и Ройтерс. Това съобщи южнокорейската информационна агенция Йонхап, позовавайки се на говорител на Кремъл.

Това би било първата визита на Ким в чужбина, откакто дойде на власт в изолираната азиатска държава през 2011 година, и вероятно ще предшества посещението му в Китай, който е основният съюзник на Северна Корея.

"Близо 20 държавни лидери потвърдиха присъствието си и севернокорейският е сред тях", цитира Йонхап службата на говорителя на Кремъл.

Москва и Пхенян се стремят да укрепят отношенията си, а Северна Корея търси подкрепа от Русия срещу международните критики, породени от обвиненията, че нарушава човешки права.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

бастун

преди 9 години

До УМЕН ГУЩЕР Днес индианците в Америка са уважавани алкохолици и наркомани , и в Канада също

20

Чаво

преди 9 години

Браво УМЕН ГУЩЕР точно и го каза. Тези които не са свикнали да работят и са си живели добре тогава ТЕ реват срещу запада. Това са некадърни хора които са били привилегировани. И по въпроса за четене на книги. Това че сте прочели много книги госпожо ВЕЩИЦА изобщо не ви прави много умна. Книгите се четат за развлечение в свободното време което явно сте имали в изобилие през комунизма.

19

ВЕЩИЦАТА

преди 9 години

ДО УМЕН ГУЩЕР. ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ РОДИТЕЛИТЕ МИ СА МЪРТВИ ОТДАВНА А ДА НЕ ГОВОРЯ ЗА БААБА И ДЯДО. В КЪЩАТА СИ ЖИВЕЯ СЪС СИНА СИ. И ЗА МЕН ФЕЙЗБУК Е СВЯТ НА ПРОСТОТИИ ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ. КОЛКО КНИГИ СИ ПРОЧЕЛ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ. ЗАЩОТО АЗ СЪМ ПРОЧЕЛА МНОГО И ЗА МЕН Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ИНТЕРНЕТА. А ПЪК ВЪВ БЪЛГАРИЯ ДА СМЕ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ СИГУРНО ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ КЛАНЯЩИ СЕ НА ЗАПАДА. ПРИ СОЦА ВСИЧКО БЕ БЕЗПЛАТНО ОТНОСНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО. СЕГА ВИЕ МНОГО КРАДЕТЕ.

fallback