Снимка: Reuters
fallback

В германския град Дрезден днес се състоя поредната демонстрация на привържениците на движението "Патриотични европейци срещу ислямизирането на Запада" - ПЕГИДА, предаде ТАСС. По данни на полицията на площада пред операта са се събрали близо 17 300 души.

В непосредствена близост имаше алтернативна акция под наслов "Дрезден за всички", в която се включиха около 5000 души.

За пръв път се отбелязва намаляване на броя на участниците в демонстрациите на ПЕГИДА в сравнение с предходната проява, предаде ДПА. Преди две седмици в митинга на движението участваха 25 000 души.

Преди днешната акция бяха взети повишени мерки за сигурност, полицията призова да не се допускат провокации - нито от активистите на антиислямското движение, нито от несъгласните с тях.
 
Миналата седмица властите на Дрезден забраниха на ПЕГИДА да организира поредния си митинг заради опасност от извършване на терористични актове.

Досега акциите им се организираха в понеделник. Този път обаче реши да изтегли проявата си с един ден, тъй като утре в Дрезден противници на движението организират голям рок концерт.

В Германия живеят между 3,8 и 4,3 милиона мюсюлмани, което е около 5 на сто от населението.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Иво

преди 9 години

Мюсулманите били 5% от населението? Тук, в зоната на Дортмунд и Ессен са 30-40%...

21

Анонимен

преди 9 години

Браво на ПЕГИДА!

20

mamut

преди 9 години

PEGIDA da wzemat wlastta w germania i da se razprawiat s tia arogantni drugovernici i da se ochisti ewropa ot takawa ismet...

fallback