Снимка: Reuters, архив

Властите в украинския град Мариупол съобщиха, че загиналите по време на атаката срещу града са 27 души, а ранените са деветдесет и седем, предаде ТАСС.

Малко по-рано агенцията съобщи за 20 убити, като се позова на началника на областното управление на министерството на вътрешните работи в Донецка област Вячеслав Аброскин. Той обаче призна, че броят на убитите може да нарастне.

 

Още по темата

Милицията е блокирала напълно района на атаката и продължава издирвателните дейности.

Малко по-рано Градският съвет на Мариупол съобщи за 16 убити и 83 ранени. 74 души са настанени в болница, а на девет е оказана медицинска помощ и са пуснати да си ходят.

Украйна се обърна към Съвета за сигурност на ООН с искане незабавно да се събере във връзка с обстрела на Мариупол, заяви днес на заседание на оперативен щаб премиерът на Арсений Яценюк, цитиран от ТАСС.

Яценюк съобщи още, че е свикал среща на посланиците на страните от Г-7, както и на страните членки на Съвета за сигурност на ООН. 

Двете страни в украинския конфликт се обвиняват взаимно за кървавото нападение. Министерството на вътрешните работи на Украйна обвини проруските сепаратисти, че са подложили на обстрел жилищни райони на Мариупол. Самопровъзгласилата се Донецка народна република окачестви като откровена дезинформация съобщенията в украинските медии за атаката.

Според жител на Мариупол, цитиран от ТАСС, снарядите са дошли откъм страната на село Старий Крим, което се намира на около 12 км северозападно от града и е под контрола на украинските военни.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase