Снимка: Reuters, архив
fallback

Малтийският танкер "SUNOIL I" с петчленен екипаж, включително двама български граждани, е задържан в Триполи,
Либия на 3 януари, съобщи МВнР.

Корабът, плаващ под молдовски флаг, е изпаднал в бедствено положение в Средиземно море и след като е отправил призив за помощ, е бил изтеглен от италиански търговски кораб в пристанище Триполи.

Екипажът е бил задържан. Впоследствие срещу него е заведено съдебно дело, като прокуратурата е повдигнала обвинения за митническо престъпление - контрабанда на петролни продукти. Българските граждани се намират в затвор близо до пристанище Триполи.

Министерството на външните работи България бе сигнализирано за случая на 3 януари от близки на задържаните българи. Веднага след това българското посолство в Триполи, временно функциониращо в Тунис, връчи нота на посолството на Държавата Либия в Тунис с искане за съдействие за изясняване на случая и освобождаване на българските граждани.

На 17 януари министерството е успяло да установи връзка и да проведе телефонен разговор със задържаните българи, които заявиха, че са в добро здравословно състояние.

Междувременно в координация с посолствата на Италия и Унгария в Триполи, единствените мисии на държави-членки на ЕС, които функционират на място, са предприети всички възможни действия за осигуряването на консулска защита на нашите сънародници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

ivan kostov

преди 9 години

typi bylgari razberete , tam ima ZAKON a ne tyka v bylgaria ,hvanat za narkotici 24h. i go pysnat za 1000lv. garancia . kolko sme typi ili dyrjavata e KORYMPIRANA. NAIIIIIII VE4E EEEEEEEEE KORYM.

10

До 12

преди 9 години

Мулето Боевски как излезе;)Значи с много рушвет винаги се случват чудеса!

9

ВЕЩИЦАТА

преди 9 години

ОТ ТАМ ТРУДНО СЕ ИЗЛИЗА. ПРИСЪДИТЕ СЛЕДВАТ ЕДНА СЛЕД ДРУГА, ТАКА ЧЕ МОЖЕ ЦЯЛ ЖИВОТ ДАА СИ ЛЕЖИШ В ЗАТВОРА БЕЗ ДА ИЗЛЕЗЕШ. АМА КАКВОТО ПОВИКАЛО, ТОВА СЕ ОБАДИЛО.

fallback