Филип Брийдлав Снимка: БТА
fallback

Военните лидери на НАТО възнамеряват да възобновят контактите с руските си колеги след месеци на напрежение заради кризата в Украйна, заяви днес върховният главнокомандващ силите на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав, цитиран от Ройтерс.

"Говорихме страшно много как да възобновим комуникацията и за това, че комуникацията с високопоставените ни военни събеседници в Русия е важна", каза Брийдлав след края на двудневно заседание на началниците на генералните щабове на страните от алианса в Брюксел .

Той съобщи, че е разговарял с началник-щаба на руските въоръжени сили Валерий Герасимов.

"Ще възстановим (комуникацията), обсъдихме как да го направим. Ще възобновим комуникацията с Валерий (Герасимов)", каза Брийдлав.

Върховният главнокомандващ на силите на НАТО съобщи, че Алиансът е засякъл руско военно оборудване в Източна Украйна, предаде Асошиейтед прес.

В района са били забелязани руски системи за електронна война и противовъздушна отбрана.

Наличието на такива оръжия в Източна Украйна преди е било съпътствано от масирано навлизане на руски войски в района, отбелязва АП, цитирана от БТА.

В същото време генерал Брийдлав призна, че не може да потвърди твърденията на украинските власти, че Русия е изпратила в страната 9000 военни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 9 години

Мъка, мъка Порошенчо три дена след като рипаше "да си връща земите" пропищя и поиска спиране на огъня. И нали е теxен човек Западът скочи да го защитава. Те все "виждат" разни неща и все такива, които им изнася. Толкова са жалки.

31

Анонимен

преди 9 години

Добре де , що репчене беше и за съжаление толкова хара убихте ?И Поршенко наново щурмува Източна Украйна !Като си говорите с руските военни , Порошенко за такава длъжност ли е ???

30

oo

преди 9 години

Абе аз тая новина не я намирам, бе батьовци. В смисъл, има некъв текст на Русия днес (раша тудей), ама иначе... ъ ъ. Нещо тука "правещия любов" (нескопосан превод на брийдлав) генерал от въздушните сили на сащ е бил казал ама никъде не го пише освен в руските и ирански пропагандни сайтове. ъ. странно.

fallback