Снимка: Reuters
fallback

Водолази от индонезийските военноморски сили успяха да огледат катастрофиралия самолет на компания "ЕърЕйша" и да извадят от дъното на Яванско море още шест тела на загинали.

Екипът продължава да работи, съобщи командващият западния флот на страната контраадмирал Видодо, цитиран от ТАСС.

"Днес времето е благоприятно, няма валежи, вълните достигат най-много 2 метра, подводното течение не е силно, затова през деня трябва да свършим възможно повече работа", каза той.

Броят на откритите тела достигна 59; на борда на самолета, разбил се през декември, имаше 162-ма души. Според експерти повечето жертви може би се намират във вътрешността на корпуса, посочва агенцията.

Oще по темата
На последните фрагменти от записите в "черните кутии" на машината ясно се чуват предупредителни сигнали за рязко спадане на подемната сила, пише индонезийският в. "Тудей".

"Същевременно пилотите (. . .) са се опитвали да изкарат машината от това състояние, но засега е трудно да доловим какво говорят през последните минути от полета", цитира изданието следовател от националното управление по сигурността в транспорта.

Според транспортния министър Игнасиус Джонан данните от радарите сочат, че самолетът "внезапно е започнал да набира височина, а скоростта е била по-малка от минималната допустима за целта", напомня агенцията.

На 28 януари се очаква да бъде публикуван предварителен доклад за причините, довели до трагичния инцидент.

Индонезийските власти съобщиха, че ще изпратят резултатите само в Международната организация за гражданска авиация (ИКАО) и подробностите няма да бъдат публично оповестени.

"Не чухме глас на други лица освен пилотите", каза тези дни друг следовател. "Не чухме никакви звуци от стрелба или взривове. Засега въз основа на това можем да изключим възможността за тероризъм", заяви той.

Приоритетни версии според източника са "човешкият фактор и техническа повреда", уточнява ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Джава

преди 9 години

Националният ни въздушен превозвач се нарича "България Ер", а на английски "Bulgaria Air". Напълно логично и разбираемо е малайзийския превозвач да се нарича "Ер Азия", съответно на английски "Air Asia". Текстът "ЕърЕйша" е неразбираем - както за българи (какво ли е Ейша?), така и за англоговорящи (EarEysha - тея нещо са се объркали!).

fallback