Снимка: Reuters, архив

В руската република Кабардино-Балкария е неутрализирано лице, свързано с бандитска подривна дейност, участвало в бойни действия в Сирия, съобщи ТАСС, позовавайки се на пресцентъра на Националния антитерористичен комитет.

Неутрализираният бандит е бил известен на службите. Той е жител на Кабардино-Балкария, участвал е в бойни действия в Сирия в състава на терористични организации и е преминал подготовка в залагане на мини и експлозиви.

Като главатар на международната терористична организация "Имарат Кавказ" той бил изпратен в Северен Кавказ да организира терористична дейност в състава на престъпна банда.

Тази нощ беше съобщено за въвеждане на режим на контратерористична операция в Налчик, столицата на Кабардино-Балкария, който беше отменен сутринта. При операцията служителите на правоохранителните органи са отишли на адрес, където се укривал бандитът, и след като той оказал съпротива с автоматично оръжие и гранати, бил неутрализиран. На място са намерени огнестрелно оръжие, голямо количество боеприпаси и гранати, както и лаборатория за изработване на взривни устройства, значително количество взривни вещества, а също и готово за употреба самоделно взривно устройство и механизъм за задействането му. То е било обезвредено на място.

При операцията няма пострадали граждани, нито членове на специалните служби.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase