Ахмет Давутоглу. Снимка: архив, Reuters
fallback

Турският премиер Ахмет Давутоглу обвини израелския си колега Бенямин Нетаняху, че е извършил в Ивицата Газа "престъпления срещу човечеството", равносилни на тези на ислямистките терористи, които убиха 17 души в Париж, предаде Франс прес.

"Както терористите, които извършиха кланетата в Париж, Нетаняху извърши престъпления срещу човечеството начело на правителство, което убива деца, които си играят на плажа в Газа", заяви Давутоглу пред журналисти, преди да отпътува за Брюксел.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 9 години

Алоооо, правоверните и почтени исламистчета? Защо бе гъби отровни вие нарушавате повелите на Пророка, като използвате нещата на дявала - а според всеки цивилизован човек средствата на прогреса, за да проповядвате исляма - калашници, мегафони, телевизия, радио, телефони. Защо не се борите за вярата си не като насила тормозите жените да се забраждат, а вие например що не орете с дървено рало? И не копаете на ръка. Не сте ли твърде грешни, много повече от жерналистите от Шарли Ебдо????????

11

Анонимен

преди 9 години

До ЯстребоглуКогато ние вземем мерки Турция като правоприемник на Османската империя да бъде изправена пред международен съд за жертвите поне на едно от кланетата и /не просто изселвания/ само от източна тракия изчезват стотици хиляди. Само една част от тях успява да избяга. През възродителния процес има многократно по- малко жертви, не че това го оправдава, но все пак трябва реципрочност, ако вие , то и ние и обратното. Така че по добре запази мълчание.

10

Къса памет

преди 9 години

Забравих,Турция извини ли се на Армения за геноцида,проведен срещу арменците миналиявек?Обезщетени ли са наследниците на 1,5 млн.посечени арменски мъже,жени и деца?Лесно е да менторстваш и да обвиняваш другите за неща,които и ти си правил и то вчудовищни размери.Разчита се на късата памет на хората и се търси евтин политическиефект!Сетих се,помня!

fallback