Снимка: Twitter
fallback

Карикатура на пророка Мохамед ще бъде на първа страница на новия брой на сатиричния седмичник "Шарли ебдо", който ще излезе в сряда с тираж до три милиона копия, предадоха Ройтерс и ТАСС.

В. "Либерасион", който временно е приел редакцията на "Шарли ебдо", разкри в Туитър как ще изглежда първата страница на броя от 14 януари. На нея ще има изображение на пророка Мохамед, който държи знак "Аз съм Шарли" под заглавие "Всичко е простено".

"Журналистите от сатиричния седмичник завършиха работа над първия брой на "Шарли ебдо" след терористичното нападение, при което загинаха 12 души", посочи "Либерасион".

Първа партида от 1 милион копия на изданието ще бъдат готови в сряда и четвъртък, съобщи дистрибуторът на седмичника MLP /Messageries lyonnaises de presse/, който е получил лавина от поръчки от Франция и чужбина, предаде Франс прес. Още два милиона копия може да бъдат отпечатани в зависимост от търсенето.

Дистрибуторът съобщи, че от чужбина, където "Шарли ебдо" обичайно има само 4000 клиенти, сега са постъпили искания за 300 000 копия.

Oще по темата

Новият брой на "Шарли ебдо", който е известен със своите сатирични нападки към исляма и други религии, ще включва карикатури на Мохамед, както и на политици и други религии, съобщи адвокатът на изданието Ришар Малка.

При нормални обстоятелства "Шарли ебдо" излиза в 60-хиляден тираж, а обикновено се продават само 30 000 копия, отбелязва Ройтерс.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

147

Анонимен

преди 9 години

Хе, ами тия от дпс ръководителите къде се изпокриха,точно те разделят хората в България,гадове

146

Анонимен

преди 9 години

Да си вдигнат тиража??? Вие добре ли сте? ??

145

Анонимен

преди 9 години

Трябва да си много зле, за да се обидиш на подобна картинка! Нищичко обидно няма в нея - само хумор, примесен с тъга.

fallback