Снимка: Ройтерс
fallback

Израелският премиер Бенямин Нетаняху посети днес парижкия супермаркет за кашерни храни, където в петък джихадист уби четирима евреи, предаде Франс прес.

Oще по темата
Премиерът беше посрещнат със скандирания на прякора си "Биби".

Много от стотината души, които бяха дошли да го видят, носеха израелски знамена. Когато движещият се със засилена охрана Нетаняху остави свещ на земята, редом със стотиците цветя и свещи, оставени на мястото на трагедията, те запяха "Марсилезата".

След продължилото десетина минути посещение в супермаркета, Нетаняху разговаря за кратко с израелски медии.
Вчера израелският премиер отдаде почит на жертвите в централната парижка синагога, като похвали твърдата позиция и решимостта на френския президент Франсоа Оланд и премиер Манюел Валс "срещу новия антисемитизъм и тероризма".

Нетаняху изказа благодарности и на Ласана Батили, мюсюлманинът служител от кашерния магазин, който спасил живота на няколко клиенти, помагайки им да се скрият от ислямиста Амеди Кулибали.

Израелският премиер подчерта пред френските евреи, че ще бъдат приветствани с отворени обятия в Израел, ако решат да емигрират. В събота Нетаняху и френският му колега Валс изразиха различни мнения по проблема за емиграцията на френските евреи в Израел.

Израелският премиер подчерта, че Израел е "домът" на френските евреи, а френският правителствен ръководител отвърна, че "Франция без френските евреи няма да бъде Франция".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 9 години

Това звучи като времената около Втората когато евереите трябваше да бъдат някак подплашени и изселени в Палестина за да се основе"Израел"

6

Анонимен

преди 9 години

Време е за ЗАВРЪЩАНЕ на всички семити палестинци етнически прочистени от ционистките терористични банди до днешно време,връщане на имотите им и компенсация за страданията им.Нима може на фона на този факт един военопрестъпник да кани французи изповядващи талмуда или родени от такива да се"завърнат"когато палестинците живеят по лагери?Франция има доста евреи ,които са необходими за заселване в окупираните територии,трябват хора.Много неща за размисъл...

5

Румбо

преди 9 години

Това ми звучи като:"Европа е обречена на кървав конфликт,бягаите в Израел!" Естествено е в Израел да знаят какво ще стане в Европа-точно те го планират!Маи мир на Земята няма да има,докато съществува Израел.....

fallback