Кулибали и партньорката му Хаят Бумедиен, която издирват. Снимка: Ройтерс
fallback

Майката и сестрите на френския джихадист Амеди Кулибали осъдиха атентатите в Париж и предградието Монруж и изказаха своите съболезнования на семействата на жертвите в комюнике, предадено от Франс прес.

Oще по темата
"Аз, майката на Амеди Кулибали и всичките ми дъщери изказваме искрените си съболезнования на семействата на жертвите
от магазина "Ипер Кашер", на семейството на служителката на общинската полиция в Монруж и на жертвите от "Шарли ебдо", написаха роднините на Кулибали.

"Осъждаме тези действия. Въобще не споделяме радикалните идеи. Надяваме се, че няма да има отъждествяване на тези омразни действия с мюсюлманската религия", допълват те.

32-годишният Кулибали бе убит при щурм на полицията в магазин еврейска храна в източната част на Париж, където бе взел заложници. Подозира се, че той е убил служителката на общинската полиция в четвъртък в Монруж.

Амеди Кулибали е действал съгласувано със Саид и Шериф Куаши, които разстреляха журналисти и двама полицаи в редакцията на "Шарли ебдо". Двамата братя бяха убити при щурм на силите на реда срещу печатница в индустриалната зона Дамартен-ан-Гоел.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

морски

преди 9 години

Аз не съм Шарли,както и милиони други българи!

20

анонимен

преди 9 години

Ха, ха, ха!Ами следват линията на поведение на политиците, а тя е лицемерие!

19

Камбанка

преди 9 години

Не им вярвам на тия - много малко са мюсюлманите неудобряващи атентаторски постъпки - гово рят така,за да няма репресивни постъпки спрямо тях! Абе защо НЯМА друга вяра по света,чиито последователи да боледуват от идеята,че САМО тяхната вяра трябва да съществува за всички хора ?!Накъдето и по Земята да стане подобен сакътлък - все ислямисти стоят зад терористичните актове!Как един път не се излъгаха будисти,китайци,японци и много други да спретнат някъде атентат,а все мюсюлмани ?!

fallback