Амеди Кулибали. Снимка: Reuters
fallback

Въоръженият мъж, взел заложници в магазин за хранителни стоки кашер в Париж, поиска да бъдат освободени братята Саид и Шериф Куаши, извършили нападението срещу редакцията нa „Шарли ебдо“. Това съобщи радио RTL.

В противен случай той заплаши да убие заложниците, съобщи „Фигаро“.

Oще по темата

Мъжът държи за заложници най-малко петима души в магазин в 20-и район на Париж. При престрелка са загинали двама души. Тази информация на Би Би Си беше потвърдена от полицията. 

По информация на полицията нападателят е 32-годишният Амеди Кулибали, който е причастен към убийството на 8 януари на полицайка в град Монруж край Париж.

Според френската полиция Кулибали е бил член на същата ислямистка групировка, в която са участвали и братята Куаши. Двамата междувременно са блокирани от полицията в градчето Дамартен ан Гоел. Те също държат заложник.

Френското МВР обяви, че усилията са съсредоточени в установяването на диалог с похитителите.
"Приоритетът е да установим диалог", написа в Туитър говорителят на френското вътрешно министерство Пиер-Анри Бранде. "Това може да отнеме много време - часове, дори дни", предупреди той.

Нападението срещу редакцията на „Шарли ебдо“ беше извършено на 7 януари. Въоръжени мъже нахлуха в сградата и с викове „Аллах акбар“ и „Отмъстихме за пророка“ те застреляха 12 души, след което се укриха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

131

Анонимен

преди 9 години

Тези братя не убиха невинни хора по улиците, те имаха конкретни мишени. По-гадна нация от френската непознавам. Французина е ненадминат по омраза и жестокост, но сами си сложиха таралежа в гащите е бесните араби. Тепърва ще става интересно, само жалко за обикновенните граждани които не са виновни за нищо

130

Анонимен

преди 9 години

Новият световен ред нещо не е изчислен, само *** политици продължават да повтарят думата интеграция без да са наясно, че такава неможе да има попради голямото различие. Примитива, неукия, изостаналия, той печели като го поставят в равни условия с по-интелигентния, защото първия прави 12 деца,а втория отстъпва за да е толерантен, човечен. Самоунищожихме се като бяла раса, *** ни превзеха континента, сами си събухме гащите

129

Анонимен

преди 9 години

Да бяха напускали българи и румънци преди време със статут за работа щеше да им е мирна главата сега. Ние поне натискаме на работа и сме християни и не се занимаваме с глупости, а като ни обидят и засегнат няма да ги стреляме

fallback