Снимка: Reuters
fallback

Най-младият от тримата заподозрени, издирвани от френската полиция за кървавия атентат срещу в. "Шарли ебдо" - 18-годишният Хамид Мурад, се предаде на полицията, съобщи Франс прес, позовавайки се на различни източници.

Oще по темата

Възможно е обаче Мурад да се е предал, защото има алиби, съобщи френската телевизия "и-Теле", цитирана от ТАСС. Негови приятели твърдят, че в момента на атентата той се е намирал в училището си. Полицията проверява информацията.

Силите на реда издирват останалите двама заподозрени - братята Саид и Шериф Куаши, родени в Париж в семейство от алжирски произход. Полицията публикува снимките на двамата, търсейки съдействие от очевидци, но предупреди, че издирваните са въоръжени и опасни.

Президентът Франсоа Оланд, дошъл на мястото на най-кървавия атентат във Франция в последните 50 години, нарече нападението "изключително варварски акт", посочва Асошиейтед прес.

Франция повиши равнището на терористична заплаха до максимална степен и разположи над 800 допълнителни войници да охраняват офисите на медии, религиозни обекти, транспорта и други уязвими места.

Тежковъоръжена полицейска спецчаст беше изпратена в град Реймс да търси заподозрените.

В Елисейския дворец днес е свикано извънредно съвещание на президента Оланд с ръководителите на ключовите силови ведомства.

Във Франция е обявен тридневен траур, допълва ТАСС. „В 12,00 ч. (11,00 по Гринуич) ще има минута на мълчание във всички обществени учреждения и аз призовавам цялото население да се присъедини. Знамената ще бъдат спуснати наполовина в течение на три дни”, заяви Оланд.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

без значение

преди 9 години

До ИванНапълно съм съгласен с теб. Радвам се че все пак има хора които гледат по-трезво на нещата.

39

християнин

преди 9 години

До швхжзоаМери си приказките. Как може да говориш такива глупости?..... много си зле.

38

Анонимен

преди 9 години

Не вярвам на слуховете че атентата е бил извършен и със съдействието на т.н. "бежанци" минали през България. Нито че между тези 6000 които ни връщат има много такива

fallback