Снимка: Ройтерс
fallback

Подновено е търсенето в северната част на Яванско море на жертви, отломки и на черните кутии на разбилия се преди една седмица самолет на "ЕърЕйша", предаде ТАСС. Както съобщи командващият малайзийските ВМС Абдул Азиз Джафар, днес в операцията участват 27 кораба.

Oще по темата

Четири от тях ще работят в района, в който вчера бяха намерени големи парчета от самолета. Ще се включат и три групи от водолази - общо 15 души, включително специален руски екип.

Времето в района на издирването се подобри, вятърът е стихнал, вълните не са по-високи от два метра, а доскоро
достигаха до пет метра.

Има надежда, че по-хубавото време ще даде възможност да бъдат намерени телата на още жертви и да се извадят черните кутии на самолета, предаде Ройтерс, цитирайки началника на метеорологичната служба в Пангкалан Бун, градчето в южната част на остров Борнео, където се намира щабът на издирвателната операция.

Няма оцелели от полет 8501, разбил се миналата неделя със 162 души на борда. Най-вероятно основният фактор за катастрофата е лошото време. Източник, запознат с разследването, заяви пред Ройтерс, че данните от радарите показват, че преди да се разбие, машината е предприела "изключително" рязко изкачване, опитвайки се да избегне буреносните облаци, но вероятно не е успяла.

Разглежда се и версията за заледяване и повреда на двигателите. Досега бяха намерени 30 тела от падналия самолет и шест големи парчета от него. Предполага се, че корпусът на самолета се намира на 30 метра дълбочина на морското дъно, което значи, че може да бъде сравнително лесно изваден, ако няма много големи вълни.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 9 години

черните оранжеви кутии излъчват сигнал един месец-ако са им сложили батерии.и на тази малка дълбочина ще ги открият лесно.

4

Анонимен

преди 9 години

za6to onq negramoten e pisal 4e mnozinstvoto nese kipi sa bili kirlivi

3

ОФ

преди 9 години

Руският екип на МЧС, изпратен на помощ в Яванско море, разполага със самолет-амфибия "Б-200", оборудван със сонар.

fallback