Снимка: Ройтерс

Атмосферните условия са основният фактор за катастрофата на индонезийския самолет в Яванско море, съобщи метереологичната служба на Индонезия, цитирана от БНР.

Още по темата
Самолетът със 162 души на борда падна на 28-ми декември в район, известен на авиатори и експерти като фабрика за бури. Няма оцелели от катастрофата.

Въз основа на данните за местоположението на последния контакт на самолета може да се каже, че атмосферните условия са основният фактор, довел до катастрофата, гласи констатацията на агенцията.

Междувременно беше подновено търсенето на жертви, отломки и на черните кутии на разбилия се самолет на "ЕърЕйша".

Спасители откриха днес в Яванско море още една голяма отломка от катастрофиралия самолет на авиокомпания "ЕърЕйша" . Това съобщи директорът на индонезийската Национална спасителна и издирвателна агенция Бамбанг Соелистио, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Освен това е намерено още едно тяло на пътник и установените до момента загинали при инцидента стават 31, добави индонезийският служител.

Новооткритата отломка е с дължина 9,8 метра, уточни Соелистио.

Времето в района днес се влоши още повече, което силно затруднява дейността на водолазите поради силното вълнение и обилните валежи.

Те се спуснаха на мястото, където вчера бе открит най-големият обект, дълъг 18 метра, но видимостта е близка до нулата и трябваше да отложат издирването, посочи шефът на спасителната служба.

Към мястото отново е изпратен телеуправляем подводен апарат, добави той.

На 28 декември самолетът "А320-200" със 162 души на борда изчезна от екраните на радарите около 40 минути след излитане от Индонезия за Сингапур - вероятно над Яванско море, в района на остров Калимантан (Борнео), напомня ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase