Снимка: Reuters

Днес бе идентифицирана първата жертва на самолетната катастрофа. Това е стюардесата Хаяти Лутфиа Хамид, разпозната по значката на червената й униформа, както и от пръстовите й отпечатъци.

Тялото й беше предадено днес на семейството й на кратка церемония в полицейската болница в Сурабая - индонезийския град, откъдето е излетял самолетът, след което беше погребано в родното й село.

Още по темата
Това съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Изследователски кораб, два индонезийски и южнокорейски самолет възобновиха търсенето на още останки от изчезналия самолет.

Корабът е оборудван с локатор за черни кутии и  със сонар, който може да открива метал и да предоставя триизмерни кадри от водата. Това би могло да помогне за откриването на корпуса на самолета, каза Татанг Заенудин, заместник-ръководител на спасителната операция.

Самолетите вече са в зоната на издирването. Надяваме се, че търсенето по море и от въздуха ще помогне да открием още останки от самолета, допълни Заенудин.

Метеорологичните условия продължават да са неблагоприятни и да затрудняват издирвателните работи. Морето все още не се е  успокоило и вълните достигат до 3-4 метра, а ветровете са с пориви до 70 км в час.

Две отломки, за които се смята, че са от самолета, са били извадени от водата от кораба "Бунг Томо" на индонезийския флот в залива Кумай близо до Централен Калимантан, съобщи телевизия "Метро". На едната се вижда логото на авиокомпанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase